Miért válassz drágább páraelszívót, ha az olcsóbb is teljesen rendben van?

Korábban már írtunk arról, hogy mi az az 5 tévhit a páraelszívó vásárlás kapcsán, amit eddig biztosan nem tudtál. Most megvizsgáljuk, miért nem éri meg olcsóbb páraelszívót vásárolnod.

Ha egy új lakásba/házba költözünk, vagy csak felújítjuk a konyhánkat, szinte biztos, hogy elgondolkozunk rajta, hogy milyen jó lenne felszerelni egy páraelszívóval. Ha csak nincs a családban egy ismerős, aki ezzel foglalkozik, valószínűleg a Google keresőjét fogjuk használni az új páraelszívónk megkeresésére. Az első találatok között valamelyik óriás elektronikai webáruház oldala jelenik meg, ahol nagyon kedvező áron találunk páraelszívókat. Látjuk, hogy csak 20-25.000 forint és mivel “úgysem főzünk annyit” és “nekünk ez bőven elég lesz” meg is rendeljük. A sikeres szállítást követően, a mellékelt 4 pontos összeszerelési útmutatóból próbáljuk beüzemelni és használatra bírni. Hónapokkal később meglepően figyeljük a villanyszámlát, hogy mi a fene történhetett, mert ennyit még soha nem fizettünk. Aztán szépen beugrik, hogy nem rég vettünk egy páraelszívót nagyon jó áron, csak azt nem néztük meg, hogy “G”-s energiaosztályú jelzés van rajta, ami a legkevésbé gazdaságos.

Egy rövid számítással könnyedén megelőzhetjük a “nem várt” költségeket és gyorsan kijön, hogy nem éri meg az olcsóbb páraelszívót választani, hiszen rengeteg plusz gondot, költséget jelenthet nekünk. Vizsgáljuk meg mire érdemes figyelni:

1.Áramfogyasztás

Mivel nem évente veszünk új elszívót, hanem akár 10 évre is (vagy még többre) hosszú távon kifizetődik a plusz költség. Ha csak 10 évvel számolunk, akkor 60-70.000 Forintot fizethetünk ki pluszban az “olcsóbb” páraelszívónkra.

2.Zajszint

Talán erre szoktunk a legkevésbé figyelni, amikor egy új eszköz vásárlása előtt állunk, de nagyon sokat tud számítani. Egy normális környezetben lévő beszélgetés, nagyjából 55-60 decibel hangerejű. A szomszéd vasárnap reggeli fűnyírása, hajszárítása, vagy turmix készítése (ami azért valljuk be elég zavaró) megközelítőleg 65-75 decibel. Érdemes átgondolni, hogy melyiket könnyebb elviselni főzés közben.

3.Világítás

Lehet, hogy nem használjuk a páraelszívó “elszívó” funkcióját, de az szinte biztos, hogy a lámpát akár mindennap bekapcsoljuk. Érdemes olyat választani ami LED, hiszen ezzel is tudunk spórolni és az élettartama is növelhető.

4.Méret

Sokan nem figyelnek rá, de a főzőlap mérete, soha ne legyen nagyobb, mint az elszívó felülete. Hihetetlen arányban tudjuk óvni bútorainkat ezzel a kis odafigyeléssel.

5.Dizájn

Nagyon fontos, hogy a páraelszívó tökéletesen illeszkedjen a konyhánkhoz, még akkor is, ha rejtve van. Ha már van, lehetőségünk szépet választani miért ne válasszuk azt :)?

6.Beszerelés

A Toflesz páraelszívók úgy vannak tervezve, hogy a falra rögzítés és a beüzemelés is egyszerű legyen. Akár kivezetés nélkül, aktív szénszűrővel is lehet használni. De, ha ki szeretnénk vezetni és nem tudjuk hova fúrjuk a lyukat vagy, hogy kössük be, akkor érdemes szakemberre bízni. Új szolgáltatásunk, hogy Budapesten és környékén profi szakemberekkel tudjuk a páraelszívóinkat beszereltetni és még 1 év extra garanciát is adnak. Erről bővebb információt itt találsz: Bízd szakértőre a páraelszívó telepítését!

Miért válaszd a Toflesz márkát?

A több, mint 30 éves tevékenység során a Toflesz az egyik vezető páraelszívó gyártó lett Lengyelországban és a termékeket a világ legtöbb pontján meglehet vásárolni.

Ez az eredmény az innovatív megoldások használatának köszönhető. A Toflesz páraelszívók nem csak a funkcionalitást és a termékek modern kialakítását ötvözik, hanem a legmagasabb minőséget és a megfizethető árakat is. Sőt a legjobb tervezőkkel való együttműködésnek köszönhetően több termék is díjnyertes volt a nemzetközi vásárokon. Páraelszívóink nemcsak egyedi kialakításúak, hanem szabadalmaztatott légáramlási rendszerekkel vannak felszerelve, amelyek a piac egyik legcsendesebb páraelszívójává teszik őket. A kínálatukban szereplő termékeket a megbízhatóság, a modern forma, az energiahatékonyság és az Európai Unió összes irányelvének való megfelelés jellemzi.

Nagy figyelmet fordítunk a környezettudatosságra, így kijelenthetjük, hogy a Tolfesz az AURAEKO által is ellenőrzött termékeket gyárt, amelyek teljesen környezetbarát módon készülnek és használhatóak.

A csendes konyha érdekében, a Toflesz együttműködést alakított ki a Vilpe céggel. Így páraelszívóikat tetőventillátorral is használhatjuk.

A Toflesz márkáról itt olvashatsz bővebben: A Toflesz páraelszívók

Konklúzió

Minden komolyabb beruházás előtt érdemes kicsit jobban utánajárni a kiválasztott termék előnyeinek és hátrányainak. Sokat tudunk spórolni, ha megvizsgáljuk milyen rejtett költségek lehetnek és kicsit hosszabb távon gondolkodunk. 

  1. Mindig olvasd el a termék leírását, előnyeit és a véleményeket.
  2. A tervezésben is segítünk, ha nem tudod melyiket válaszd, hívj bátran, mindig van időnk Rád.
  3. Látogass el webáruházunkba és ismerd meg termékeinket.

Ha most rendelsz akciós termékeink közül, akár már 2 napon belül nálad lehet!