VÁSÁRLÓI TÁJÉKOZTATÓ: Kedves Vásárlóink! Több beszállítónk jelezte, hogy hamarosan áremelés várható!

Klasszikus stílus a konyhában

Zugor Enikő
2022. 04. 01. 10:36:00

 

Vannak, akik imádnak hódolni az aktuális trendeknek, míg mások inkább az időtlen stílus hívei. Legújabb blogcikkünkben most nekik szeretnénk kedvezni, ugyanis a klasszikus stílus legfőbb jegyeit vesszük sorra, illetve azt, hogyan valósítható meg mindez a konyhában. 

Mi jellemzi ezt a stílust?

A klasszikus stílus onnan ismerhető fel, hogy egyszerre sugároz nyugalmat, biztonságot, ugyanakkor eleganciát. Bár nagyban hasonlít a minimalista stílushoz, az arra jellemző modernség helyett inkább a gyökerekhez nyúlik vissza, már ami az anyaghasználatot jellemzi. 

A bútorok jellemzően fából készülnek, gyakran lakkozott felületűek, és általában meleg színűek. Bár a harsány színek és a különleges díszítések nem jellemzőek, az apró díszítések bőven beleférnek a stílus keretei közé. 

Ami a burkolatot illeti, főleg a márvány, a kő, a kerámia azok, amelyek igazán közkedveltek. 

Tippek a klasszikus konyha kialakításához

1.Visszafogott színek előtérben

Ha időtálló konyhát szeretnél, akkor érdemes előnyben részesíteni a visszafogottabb színeket, mint például a fehér, a bézs, a szürke vagy a világosbarna. Előfordulhat, hogy ezeket túlságosan is sterilnek találod. Ilyenkor kiegészítheted olyan színekkel, mint például a sötétkék vagy a sötétzöld. 

2. Válassz egyszerű bútorokat

A klasszikus stílus nem épp a túldíszítettségről híres, így érdemes kerülnöd a túlzottan színes, díszes bútorokat. A legjellemzőbb, hogy ezek fából, illetve üvegből készülnek, és visszafogott színek jellemzik őket. 

3. A túlzsúfoltság nem nyerő

Bár a minimalista stílusnál egy fokkal megengedőbb a klasszikus- már ami a dekorációt illeti-  azért egyáltalán nem kell attól félni, hogy túl nagy káosz jellemezné, sőt. Ez esetben is fontos a letisztultság és a rendezettség, ám dekorációs tárgyak esetén megengedőbb. 

Mi lesz a háztartási berendezésekkel? 

A hűtőszekrény, a tűzhely, a páraelszívó készülék azok közé a konyhai nagygépek közé tartoznak, amelyek manapság már kihagyhatatlanok a konyhából. Ám a stílushoz nem feltétlen passzolnak. Hogyan lehet megoldani ezt a problémát? 

Nos, nagyon egyszerűen: ahol lehet, ott tüntessük el szem elől ezeket a berendezéseket! A páraelszívó esetén például használhatunk olyat, amely kihúzható, így jelenléte kevésbé látványos. A hűtőszekrények beépíthetőek a szekrényajtók mögé. Ráadásul ezek között is találhatunk olyat, amely passzolhat a klasszikus stílushoz, csak érdemes nyitott szemmel járni! 

Ha tehát valóban időtálló és kortalan konyhát szeretnél, a klasszikus stílus passzol hozzád! 

Az oldal tetejére