Menü

Kérdések és válaszok

Hogyan működik a páraelszívó?

Mindenképpen ki kell vezetnem az elszívott levegőt a konyhámból?

Mi kell a kivezetéshez?

Mire van szükségem, ha nem lesz kivezetve az elszívó?

Milyen magasra kell tennem az elszívót a főzőlaptól?

Milyen páraelszívó típusok vannak?

Mit vegyek figyelembe vásárlás előtt?

Kell-e takarítani az elszívót?

Saját magam is fel tudom szerelni a rendelt terméket?

Mi történik, ha elromlik az elszívó?

Több kérdésem van még, hova fordulhatok?

Hogyan működik a páraelszívó? - A páraelszívó ventilátor motorral ellátott készülék, ami a konyha légteréből szívja ki a párát és gőzöket csőrendszeren áthaladva a szabadba, vagy aktív szénszűrőn keresztül. Mekkora teljesítményű páraelszívóra van szükségem?A teljesítmény kiszámolásához használja kalkulátorunkat, de a konyha légköbméterét meg kell szorozni 12-vel és akkor kapjuk meg milyen teljesítményre lesz szükségünk.

 

Mindenképpen ki kell vezetni az elszívott levegőt a konyhámból? - A páraelszívókat kivezetéssel valamint aktív szénszűrővel is tudja használni. Kivezetéses üzemmódnál az elszívott levegő egy csövön keresztül távozik a szabadba, re cirkulációs módban az elszívott levegő egy aktív szénszűrő rendszeren halad át és a megtisztított levegő visszajut a konyha légterébe. Az aktív szénszűrők telítődnek egy idő után, így körülbelül 6 havonta ajánlott a cseréjük.

 

Mi kell a kivezetéshez? - Az elszívó és a kivezetett nyílás összekötéséhez szüksége lesz egy flexibilis csőre (100 vagy 125 mm átmérő) 2 db bilincsre, amivel a flexibilis csövet tudja rögzíteni, és a páraelszívó csőcsonkjára. A falon kívül pedig egy zsalus rácsra valamint egy pillangó szelepre.

 

Mire van szükségem, ha nem lesz kivezetve az elszívó? - Re cirkulációs módban szükség van szénszűrőre, ez nem tartozéka az elszívónak, mindenképpen külön kell vásárolnia, érdemes egyszerre 2 db-ot beszerezni, mert az 1 évre biztosan elegendő.

 

Milyen magara kell tennem az elszívót a főzőlaptól? - Elektromos főzőlap esetén minimum 65 cm, gáz főzőlap esetén minimum 75 cm-re kell szerelni az elszívót. Ha ettől magasabbra tesszük a páraelszívót, mindenképpen ajánlatos szélesebb elszívót választani.

 

Milyen páraelszívó típusok vannak?

Fali páraelszívó, falra szerelhető kivitel, mint minden páraelszívó a fali is használható mindkét módban.

Sarok páraelszívó, mint a neve is mondja, sarokba kell szerelni, nagy helyet foglal, de ugyanúgy működik, mint a fali elszívók

Sziget elszívó, ezeket az elszívókat a főzősziget felé kell helyezni, vagy olyan helyre, ahol nem megoldható a fali rögzítés,

Szekrénybe építhető páraelszívók, az elszívó házat beleépítik a konyhabútor felsőszekrényébe, és a kivezetést a szekrényen keresztül oldják meg, ezek az elszívók általában teleszkóposak, vagy kihajthatók Kürtőbe építhető elszívók, egy meglévő kürtőbe lehet beépíteni. Ugyanúgy működnek, mint a normál elszívók.

Pultba építhető elszívók, az elszívót egy motoros automatika vezérli, mely bekapcsoláskor kiemelkedik a munkapultból, kikapcsoláskor teljesen visszahúzódik.

Mennyezeti elszívók, olyan helyre javasolják, ahol a konyha egy légtérbe van a nappalival, teljesen beépíthető a mennyezetbe, tökéletesen illeszkedik a környezetbe, nagy teljesítménnyel rendelkezik.

Külső motoros elszívók, itt a motor nem az elszívóban, hanem a cső végén helyezkedik el, ezek az elszívók csendesebbek, hiszen a motort nem csak az elszívást lehet hallani.

 

Mit vegyek figyelembe vásárlás előtt? - Nagyon fontos a motor teljesítmény, hogy megfelelő legyen a konyhánkhoz. Ha re cirkulációs módban üzemeltetjük elszívónkat, a teljesítmény is kisebb lesz Ugyanez igaz, ha a csőkivezetés is hosszúra sikerül, az is csökkenti a motor teljesítményét. Figyelembe kell venni a zajszintet is, ne fejfájással főzzük a finom ebédet. Az energiatakarékosság miatt elszívóinkat LED világítással szerelik.

 

Kell-e takarítani az elszívót? - Igen, az alumínium szűrőt havonta mosni kell (lehet mosogatógépben is), valamint a páraelszívót is meg kell tisztítani a szennyeződésektől. Ha re cirkulációs módban üzemeltetjük, akkor a szénszűrő cseréjéről se feledkezzünk meg.

 

Saját magam is feltudom szerelni a rendelt terméket? - Sikerünk egyik legfőbb oka az az, hogy az egyik legkönnyebben felszerelhető elszívókat értékesítjük Magyarországon. Kimondhatjuk, hogy az elszívók felszerelése nagyon egyszerű, természetesen leírással segítjük vásárlóinkat. Egy kis talpraesettség kell hozzá és természetesen, megfelelő szerszámok is, így akinek nincs lehetősége megfelelő szerszámokkal nekilátni, azok inkább keressenek fel egy szakembert.

 

Mi történik, ha elromlik az elszívó? - Termékeinkre 14 nap pénz visszafizetési garanciát, 2 év gyártói garanciát vállalunk és 10 év terméktámogatást. A termékek alkatrész összeállítása nagyon egyszerű. Bármilyen probléma esetén visszakérjük a terméket és, amennyiben azt nem tudjuk javítani, azonnal cseréljük.

 

Több kérdésem van még, hova fordulhatok? - Bármilyen egyéb kérdése van keresse Ügyfélszolgálatunkat az info@toflesz.hu e-mail címen.

 

Keresés