VÁSÁRLÓI TÁJÉKOZTATÓ: Kedves Vásárlóink! Több beszállítónk jelezte, hogy hamarosan áremelés várható!

5 tévhit a páraelszívó vásárlás kapcsán

5 tévhit a páraelszívó vásárlás kapcsán

5 tévhit páraelszívó vásárlás kapcsán

     1. Minden páraelszívónak cső kivezetés kell, tehát lyukat kell hozzá fúrni.

Ez az egyik legelterjedtebb tévhit a páraelszívók kapcsán. A legújabb modern páraelszívókhoz ugyanis nem kötelező cső kivezetést biztosítani, csak opcionális. Egyszerű megoldással, egy aktív szénszűrővel is tudjuk helyettesíteni a kivezetést, amely a motor által elszívott párából összegyűjti a zsírt és egyéb szennyeződéseket, megkönnyítve nekünk ezzel a páraelszívó beszerelését.

      2. Minél nagyobb az elszívás annál nagyobb a zaj.

Ez a tévhit már nem állja meg a helyét a mai, korszerű páraelszívóknál. Az újragondolt páraleszívók, mint ahogy minden használati eszköz fejlődik. A zajos, hangos és zavaró páraelszívók mára a legtöbb gyártónál már eltűntek, helyettük alacsony zajszintű, energiatakarékos és nagy teljesítményű motorokkal szerelik őket.

    3. Az alacsony teljesítményű elszívók is elegendőek egy kis konyhába.

Ez bizony nagyon nagy tévedés. Az alacsony elszívási teljesítménnyel (150-200 m3/h) rendelkező páraelszívók sajnos nem elegendőek egy komplett étel párájának, szagának elszívásához. Ha nem szeretnénk, hogy a konyhánk, nappalink, étkezőnk az aznapi ételünk szagával legyen tele akkor mindenképp érdemes egy nagy elszívási teljesítménnyel (350-850 m3/h) rendelkező elszívót választani. Arra, hogy nekünk épp mekkora elszívás teljesítményre van szükségünk egy egyszerű képlet segítségével ki tudjuk számolni mégpedig: (szoba szélessége (m) x szoba hosszúságával (m) x szoba belmagassága (m) x 12).

     4. A legtöbb páraelszívó nehezen tartható tisztán.

A konyhába ahol főzünk természetes a folyamatos szennyeződések megjelenése és ez bizony minden egyes gépünkön megjelenhet. Folyamatos takarítással kell védekeznünk a zsír, por és egyéb leragadó koszoktól. Egy jó páraelszívót viszont könnyű takarítani, ezért a vásárláskor figyeljünk oda, hogy a mind a kialakítása mind az anyaga megfelelő legyen az adott terméknek. A legkönnyebben a festett(fekete, fehér, ecru, bronz) és az edzett üveget lehet tisztítani. Mindenképp ilyen terméket keressünk.

páraelszívó takarítás tisztán tartás

     5. A legolcsóbb is elegendő, hiszen úgysem használjuk sokat.

Ez sajnos egy pénztárca kimerítő tévhit. Mindenki szeretné olcsón beszerezni a konyhai gépeket és mivel ezeken a legkönnyebb spórolni így sokan ezt teszik. Sajnos azonban egy olcsó páraelszívó
(G energiaosztállyal) nemcsak, hogy rosszabb teljesítményt, de bizony magasabb számlát is fog eredményezni minden hónapban. Kis teljesítményű, nagy energia felhasználású motor, régi egyszerű égők a megvilágításhoz és máris többe kerül havi szinten, mint egy „D” energiaosztályú modell éves fogyasztása.

Fontos tehát, hogy páraelszívó vásárláskor minőségi anyagokból készült, LED fényforrással szerelt alacsony zajszintű, nagy teljesítményű készüléket vásároljunk elérhető áron. 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
Az oldal tetejére